500 g polohrubé mouky
| 200 ml mléka
| 25 g droždí
| ½ ks prášku do pečiva
| 80 g cukru
| rovná kávová lžička soli
| 1 ks žloutek
| 150 ml oleje
Postup přípravy receptu Rohlíčky a la croissant:
Droždí rozdrobíme do části vlahého mléka, přidáme lžičku cukru a necháme vzkynout. Mouku promícháme s práškem do pečiva, přidáme vzešlý kvásek a všechny ostatní suroviny a vypracujeme hladké kynuté těsto. Necháme ho pouze chvíli kynout. Poté ho rozválíme na plát, vykrajujeme trojúhelníčky, plníme je nádivkou a stočíme do tvaru rohlíčků. Přeneseme je na tukem vytřený plech a můžeme je potřít našlehaným bílkem. Pečeme je v troubě předehřáté na 200 stupňů C.
Fotky receptu Rohlíčky a la croissant:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!