500 g polohrubé mouky
| 30 g droždí
| 250 g Hery
| 2 vejce
| 1 vanilkový cukr
| 12 lžic mléka
| - nádivka - marmeláda, povidla, tvaroh, mák, ořechy ...
| 1 vejce na potření
| moučkový sukr na obalení
Postup přípravy receptu Rohlíčky Ham:
Ze všech surovin vypracujeme pevné, vláčné těsto, které vyválíme na 6-7 mm silný plát. Z něj vykrájíme větší kolečka (např. pomocí dezertního talířku) a ta pak ještě rozkrojíme na čtvrtiny. ... Na každou řtvrtku těsta položíme lžičku náplně a od oblého okraje srolujeme. Upravíme do podoby rohlíčku, potřeme rozšlehaným vejcem a přeneseme na plech. ...
Pečeme zhruba 10-15 minut při 200° stupních ... (nebo prostě až rohlíčky zezlátnou. ...
Ještě horké rohlíčky obalíme v moučkovém cukru :-)
Tyhle rohlíčky jsou snad to nejkředčí pečivo, jaké jsem kdy jedla (přitom se ale nelámou - křehké jsou až v ústech) a na talíři venku vydrží stejně křehké 2 dny. Pokud je schováte do lednice, vydrží Vám i týden.
- - - Dobrou chuť :-) - - -