Květina Vánoc - Vánoční hvězdaKvětina Vánoc - Vánoční hvězda Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 Vánočka - nejoblíbenější receptyVánočka - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 23.11. 2024
Dnes má svátek Klement
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Rohlíčky Ham

fotka Rohlíčky Ham
Vložil:
Porcí:6
Doba přípravy: 60 min
Hodnocení:  ++++-_____
Počet hodnocení: 6

Použité suroviny receptu Rohlíčky Ham:

500 g polohrubé mouky  | 30 g droždí  | 250 g Hery  | 2 vejce  | 1 vanilkový cukr  | 12 lžic mléka  | - nádivka - marmeláda, povidla, tvaroh, mák, ořechy ...  | 1 vejce na potření  | moučkový sukr na obalení

Postup přípravy receptu Rohlíčky Ham:

Ze všech surovin vypracujeme pevné, vláčné těsto, které vyválíme na 6-7 mm silný plát. Z něj vykrájíme větší kolečka (např. pomocí dezertního talířku) a ta pak ještě rozkrojíme na čtvrtiny. ... Na každou řtvrtku těsta položíme lžičku náplně a od oblého okraje srolujeme. Upravíme do podoby rohlíčku, potřeme rozšlehaným vejcem a přeneseme na plech. ...
Pečeme zhruba 10-15 minut při 200° stupních ... (nebo prostě až rohlíčky zezlátnou. ...
Ještě horké rohlíčky obalíme v moučkovém cukru :-)

Tyhle rohlíčky jsou snad to nejkředčí pečivo, jaké jsem kdy jedla (přitom se ale nelámou - křehké jsou až v ústech) a na talíři venku vydrží stejně křehké 2 dny. Pokud je schováte do lednice, vydrží Vám i týden.
- - - Dobrou chuť :-) - - -


Fotky receptu Rohlíčky Ham:

Rohlíčky Ham
Rohlíčky Ham
Rohlíčky Ham
Rohlíčky Ham
Fotky vložil: vilka 
Hodnocení receptu Rohlíčky Ham
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !