Použité suroviny receptu Roláda s čokoládovým krémem:
3 vejce
| 125 g cukru krupice
| 110 g hladké moouky
| KRÉM
| 1 smetana ke šlehání
| 1 čokoláda na vaření
| 250 g tvarohu
| POLEVA
| 1 čokoláda na vaření
Postup přípravy receptu Roláda s čokoládovým krémem:
Vejce vyšleháme ve vodní lázni s cukrem. Vyjmeme z vodní lázně a šleháme do vychladnutí. Do této směsi přidáme prosetou mouku a k tomu 1 lžíci horké vody. Těsto nalijeme na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme 10 - 15 minut při 180°C. Po tom co těsto vyndáme z trouby dáme ze zhora i zespoda pečící papír a stočíme do rolády a necháme půl hodiny vychladnout.
Krém: čokoládu roztopíme ve vodní lázni a přilijeme k ní smetanu, necháme dokud nezačne vařit. Necháme v ledničce do druhého dne stuhnout. Druhý den vyšleháme a během šlehání přidáváme tvaroh.
Roládu potřeme krémem a znova svineme. Nakonec potřeme roztopenou čokoládou na vaření.