500 g husích prsou
| 200 g telecích jater
| 1 houska
| 1 cibule
| 1 lžička hořčice (pikantní)
| sůl, pepř, zelená petrželka
| 1 lžíce másla
| 1/8 l smetany
| 1/8 l bílého vína
| 1/8 l zakysané smetany
Postup přípravy receptu Roláda z husích prsou:
Prsa potřete solí, pepřem a hořčicí. Housku nakrájejte na kostičky a namočte do smetany. Rozpusťte máslo a opečte v něm cibuli a játra nakrájená na kostičky. Housku vymačkejte a smíchejte s petrželkou, opečenou játrou, trochou soli a pepře (dobře propracujte). Touto směsí naplňte husí prsa a převažte nití. Roládu vložte do trouby a během pečení podlévejte bílým vínem. Z upečené rolády nezapomeňte odstranit nit. Vypečenou šťávu smíchejte s kysanou smetanou a krátce povařte, dokud nezhoustne, dle chuti přisolte.
Fotky receptu Roláda z husích prsou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!