Postup přípravy receptu Roštěná po maďarsku:
Omyté a osušené maso po stranách nařízneme, aby se při pečení nekroutilo a lehce ho naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Do pánev dáme sádlo a rozehřejeme. V rozpáleném tuku opečeme roštěnky po obou stranách do zlatohěda. Tepelný zdroj přepneme na střední stupeň. Maso z pánve vyjmeme, do tuku po opékání dáme na plátky nakrájenou cibuli, kmín, sladkou papriku, rajčatový protlak a bazalku. Zamícháme a dusíme asi 5 minut. Po této době přidáme do základu opečené maso, přiklopíme poklicí a dusíme téměř do měkka. Potom přidáme oloupaná, na plátky nakrájená rajčata a na nudličky nakrájené papriky. Dusíme opět 5 minut. Zelenina nesmí být příliš měkká, celková doba dušení nepřesáhne 30 minut.
Přílohy: vařené brambory, tmavý chléb, rýže