Postup přípravy receptu Roštěná po moravsku:
Maso (zadní hovězí, nemusí být roštěnec) nakrájíme na asi 0,5cm silné plátky, nařízneme okraje a naklepeme. Osolíme, opepříme a obalíme zlehka v mouce. Na pánvi rozpálíme tuk a jednotlivé roštěnky v něm zprudka z obou stran osmažíme. V kastrolu zpěníme cibulku zaprášíme paprikou a mírně opražíme (pozor nepřipálit, jen spojit s tukem!). Podlijeme vývarem nebo jen horkou vodou, vložíme osmažené roštěnky. Dochutíme prolisovaným česnekem, majoránkou, je možné přidat i trošičku hořčice ( jen malinko, aby nepřerazila chuť masa). Uvedeme do varu a dusíme doměkka. Občas zamícháme, aby se jídlo nepřipálilo a omáčka byla hladká.
Příprava masa asi 20 min., dušení nejméně hodinu podle kvality masa.
Podáváme s dušenou rýží a okurkem.
Fotky receptu Roštěná po moravsku:
Fotky vložil: Vikitorie,tvackova1,damami,aknels,alenab,filipi,fanypol