Postup přípravy receptu Rozetka s kyselým zelím:
Z mouky, tuku, mléka, cukru, kvasnic, 1 vejce a špetky soli vypracujeme těsto (začít klasicky, tj. kváskem), které necháme 20 min kynout. Nakrájenou cibulku orestujeme na oleji, přidáme vymačkané zelí, přihodíme drcený kmín a 10 min dusíme. Osolíme, opepříme, evt. dochutíme paprikou, necháme vychladnout. Z těsta vyválíme obdélník, poklademe vrstvou zelí, potřeme zakysanou smetanou smíchanou s druhým vejcem. Posypeme na drobné kostičky nakrájenou a rozškvařenou slaninou (nebo ji můžeme rozškvařit jako podklad při dušení zelí). Svineme do rolády. Rolku nakrájíme na 8 dílů, které skládáme nastojato do vymazané dortové formy - řezem dolů. Necháme ještě 20 min kynout, pak upečeme v troubě při střední teplotě asi 40 min. Krájíme na dílky jako dort a podávame horké.