750 g malých brambor
| 3 malé cibule
| 4 lžíce olivového oleje
| 8 stroužků česneku
| 2 větvičky rozmarýnu
| mletý pepř
| sůl
Postup přípravy receptu Rozmarýnové brambory:
Neoloupané brambory dobře očistíme kartáčkem pod tekoucí vodou a nakrájíme na půlky. Zapékací misku vymažeme lžící oleje, rozložíme do ní nakrájené brambory a proložíme je neoloupanými stroužky česneku. Brambory osolíme, opepříme, pokapeme dvěma lžícemi oleje a v troubě vyhřáté na 190 stupňů Celsia pečeme zhruba 40 minut. Během této doby brambory opatrně obrátíme. Mezitíme na zbylém oleji krátce podusíme omyté a osušené jehličky rozmarýnu a na proužky nakrájené cibule a 5 minut před koncem pečení je vmícháme k bramborám. Před podáváním vyloupneme stroužky česneku ze slupky a vrátíme je do pekáče. Podáváme jako přílohu například k pečenému kuřeti.
Fotky receptu Rozmarýnové brambory:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!