Použité suroviny receptu Rudolfův biftek (svíčková v cibulovo-smetanové omáčce):
4 plátky svíčkové
| máslo
| steakové koření
| 1 cibuli
| 180 ml smetany ke šlehání
| hladká mouka
Postup přípravy receptu Rudolfův biftek (svíčková v cibulovo-smetanové omáčce):
Silnější plátky z pravé svíčkové naklepeme hřbetem ruky a opět z něj vytvarujeme původní špalík masa. Pak naklepané maso pomalu osmažíme na kvalitním másle, po obou stranách asi 4 minuty. Poté ho vyjmeme a posypeme kořením na steaky. Do másla na pánvi přidáme cibuli nastrouhanou na hrubém struhadle. Když cibule v másle zrůžoví, zalijeme ji čerstvou šlehačkou nebo Ramou na šlehání. Povaříme a popřípadě zahustíme hladkou moukou. Steaky podáváme přelité omáčkou, nejlépe s rýží nebo s bramborem a se zeleninovou oblohou.
Fotky receptu Rudolfův biftek (svíčková v cibulovo-smetanové omáčce):
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!