Použité suroviny receptu Ruláda s jablkovou nadívkou:
6 vajec
| 140 g práškového cukru
| 120 g hladké mouky
| Jablková nadívka:
| 500 g jablek
| 100 g krystálového cukru
| 1 balíček vanilkového cukru
| 2 lžíce vody
| 50 g hrozinek
Postup přípravy receptu Ruláda s jablkovou nadívkou:
Žloutky s práškovým cukrem vymícháme do pěny. Z bílků ušleháme tuhý sníh a s moukou jej přimícháme ke žloutkům. Na vymaštěný a moukou vysypaný plech rovnoměrně rozetřeme těsto a upečeme. Upečenou ruládu potřeme jablkovou nadívkou a svineme. Posypeme práškovým cukrem.
Nadívka: Na plátky nakrájená jablka posypeme práškovým a vanilkovým cukrem, polejeme horkou vodou a přikryté dusíme až změknou. Nakonec přimícháme hrozinky.
Fotky receptu Ruláda s jablkovou nadívkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!