Použité suroviny receptu Ruláda s ořechovou nádivkou:
5 vajec
| 100 g práškového cukru
| 100 g hrubé mouky
| trošku citr. kůry
| Ořechová nádivka:
| 180 g másla
| 100 g vanilkového cukru
| 180 g ořechů
| 5 lžic mléka
Postup přípravy receptu Ruláda s ořechovou nádivkou:
Žloutky s cukrem mícháme asi 30 minut a potom přimícháme strouhanou citrónovou kůru. Z bílků ušleháme tuhý sníh a s moukou jej lehce přimícháme ke žloutkům. Plech vymastíme máslem, vysypeme moukou a nalejeme na něj těsto. Pečeme rychle v dobře rozehřáté troubě. upečený moučník vyklopíme na vál posypaný práškovým cukrem, pokryjeme papírem potřeným máslem a i s papírem svineme. Vychladlou ruládu opatrně rozvineme a naplníme nádivkou. Svineme, potřeme nádivkou a dáme na chladné místo.
Nádivka: Máslo vymícháme s vanilkovým cukrem do pěny. Mleté ořechy rozmícháme s horkým mlékem a vychladlé přimícháme k máslu a vše dobře promícháme.
Fotky receptu Ruláda s ořechovou nádivkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!