6 bílků
| 6 žloutků
| 250 g nastrouhaných mandlí nebo oříšků
| 250 g moučkového cukru
| 100 g moučkového cukru
| 2 sáčky vanilkového cukru
| 1 lžíce instantní silné kávy
| 200 g měkké Rama Creme Bonjour máslová pochoutka
| asi 15 cukrářských trubiček
Postup přípravy receptu Ruličkový dortík:
Z bílků vyšleháme sníh a opatrně zamícháme s oříšky a cukrem. Čtvrtinu těsta dáme do dortové formy vyložené pečícím papírem a pečeme asi 12 minut. Stejně tak opakujeme ještě 3x. Krém: ve vodní lázni našleháme žloutky, cukr, vanilkový cukr a kávu do pěny. Pěnu šleháme do vychladnutí. Po lžicích zašleháváme do změklé Ramy. 3/4 krému použijeme na promazání 4 plátů dortu, 1/4 krému použijeme na ozdobení. Nakonec rozdrtíme válečkem 2/3 trubiček, posypeme horní a boční strany dortu a zbylé trubičky nakrájíme na malé kousky (3-4 cm) a dozdobíme dort. Necháme uležet v lednici.
Fotky receptu Ruličkový dortík:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!