Postup přípravy receptu Ruský dort:
Dobře utřeme žloutky s 20 dkg cukru, potom vmícháme opatrně
sníh s moukou. Těsto rozdělíme na dva díly, 1 díl dáme do dobře
vymazané a moukou vysypané dortové formy. Pečeme v mírné
troubě do růžova. Druhý díl rozdělíme na 3 díly, obarvíme na
červeno, zeleno a třetí čokoládou na hnědo. Upečeme ve formě.
Zchládlý dort rozřízneme na 2 díly, pomažeme zavařeninou a
poklademe barevnými kostkami nakrájenými z rozděleného těsta.
každoz kostku omočíme v zavařenině nebo marmeládě a klademe
tak, aby se barvy střídaly. Zbytek zavařeniny dáme navrch,
přikryjeme druhou částí dortu a zatížíme, aby se dort urovnal.
Poleva:
Může být libovolná, nejlépe citronová z 25 dkg cukru, 1/2
citronové šťávy, 2 lžic rumu a 2 lžic horké vody.