Vložil: | Hankca |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 45 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Ryba na řecký způsob :
500 gramů mořské ryby (např. filety z tresky),
| 60 gramů oleje
| 2 cibule
| 2 mrkve
| petržel
| kousek celeru
| pár lžic rajského protlaku (nebo např. dvě rajčata)
| sůl
| pepř
| citronová šťáva
Postup přípravy receptu Ryba na řecký způsob :
Filety nakrájíme na stejné kousky, pokapeme citronovou šťávou, osolíme, opepříme a odložíme na chladnější místo. Zeleninu oloupeme a nastrouháme na struhadle na zeleninu. Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na kostky. Cibuli nakrájíme na půlkolečka. Na polovině oleje osmažíme rybu a na druhé zeleninu - k ní ke konci přidáme protlak nebo rajčata s půl skleničkou vody, dusíme ještě 10 minut a dochutíme. Vzniklou omáčkou zalijeme rybu. Podáváme chladné například s citronem.
Fotky receptu Ryba na řecký způsob :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!