Vložil: | DanaKou |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 60 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Ryba po provensálsku:
4 porce sladkovodní nebo mořské ryby (po 120-150 g)
| špetka mletého bílého pepře
| několik kapek citronové šťávy
| špetka soli
| na obalení hladké mouky
| 2 lžíce oleje
| 1 lžíce másla
| 1 středně velká cibule
| 1-2 stroužky česneku
| 200 g rajčat
| 1 lžíčka provensálského koření
| trošku petrželky
Postup přípravy receptu Ryba po provensálsku:
Rybí porce (nejlépe bez kůže a kostí) opepříme, pokapeme citronovou šťávou a necháme krátce odležet. Pak je osolíme, obalíme v mouce a na oleji po obou stranách opečeme. Přidáme máslo, na klínky nakrájenou cibuli, na plátky nakrájený česnek, nakrájená oloupaná rajčata a provensálské koření. Přikryjeme a krátce podusíme. Rybu na talíři posypeme nadrobno nakrájenou petrželkou.
Fotky receptu Ryba po provensálsku:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!