Vložil: | Delli |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 25 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 2 |
|
|
Použité suroviny receptu Ryba s kořeněnou čočkou po indicku:
1 limeta, nakrájená na čtvrtky
| 3 lžíce slunečnicového oleje
| 1 cibule, nasekaná
| 1 lžička kari koření
| 1 lžíce rajčatového pyré
| 400 g konzervované čočky, scezené a propláchnuté, znovu scezené
| 2 lžíce čatní, nejlépe mangového + trocha k podávání
| 4 filety z bělomasé mořské ryby, každý o váze asi 140 g
| sůl a pepř
| nasekaný koriandr k podávání (nemusí být)
Postup přípravy receptu Ryba s kořeněnou čočkou po indicku:
1. Jemně nasekejte jednu čtvrtku limety i s kůrou. Ve středně velkém kastrolu rozehřejte dvě lžíce oleje a osmahněte na něm cibulku. Smažte asi pět minut, až změkne a začne zlátnout. Přidejte kari i rajčatové pyré a smažte ještě minutu. Přilijte dvě deci vody a čatní, vsypte čočku a nasekanou limetu. Poduste do zhoustnutí; trvá to asi pět minut.
2. Na pánvi rozehřejte zbylý olej, rybu osolte a opepřete. Filety opečte dozlatova – chce to tak pět minut z každé strany. Ryby i čočku zakápněte trochou limetové šťávy. Podávejte posypané čerstvým koriandrem, chcete-li, a doplněné chlebovými plackami.
Voňavá změna
Aby se chuť ryby jemně zvýraznila, před pečením ji lehce potřete prolisovaným česnekem.
Fotky receptu Ryba s kořeněnou čočkou po indicku:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!