Použité suroviny receptu Ryba se zeleninou a fenyklem:
600 g bílého rybího filetu
| 1 citron
| 1 červenou papriku
| 200 g zelených fazolek
| 300 g květáku
| 1 fenykl
| 2 lžíce oleje
| sůl
| snítku tymiánu
| 100 ml olivového oleje
Postup přípravy receptu Ryba se zeleninou a fenyklem:
Rybí filet osušit a nakrájet na porce. Ty osolit a zakapat šťávou z půlky citronu. Zeleninu omýt, papriku nakrájet na větší kousky. Čerstvé zelené fazolky zbavit stopky i středového proužku a nechat v celku. Mohou se použít i mražené, které ale musí nejdříve povolit. Květák rozdělit na růžičky, fenykl nakrájet na plátky. Připravenou zeleninu postupně krátce orestovat na olivovém oleji.
Filety péct z obou stran na dvou lžících oleje zhruba 5 minut. Před dokončením přidat tymián. Opečené filety podávat s restovanou zeleninou a celozrnným pečivem.
Fotky receptu Ryba se zeleninou a fenyklem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!