Použité suroviny receptu Rybí koláčky s ostrou smetanou:
300 g brambor
| 200 g zeleného hrášku nebo fazolek
| 500 g rybího masa
| dle chuti: sůl a pepř
| dle potřeby: mouku a olej
| 200 ml zakysané smetany
| 1 lžíci chilli omáčky nebo půl lžičky koření chilli
Postup přípravy receptu Rybí koláčky s ostrou smetanou:
Oloupané brambory vaříme 20 minut do měkka. Hrášek nebo fazolky 10 minut. Obojí scedíme, brambory rozmačkáme, fazolky nakrájíme nadrobno. Rybu podusíme doměkka, necháme vychladnout, odstraníme případné kostičky a kůži a rozmělníme vidličkou. Spojíme s brambory a fazolkami, osolíme a opepříme. Utvoříme asi 8 vyšších koláčků, poprášíme moukou a osmažíme dozlatova. Smetanu rozšleháme s chilli a podáváme ke koláčkům. Doplníme salátem a třeba bramborami nebo bramborovou kaší.
Fotky receptu Rybí koláčky s ostrou smetanou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!