Postup přípravy receptu Rybí polévka s rajčaty a rýží:
Očištěnou mrkev, celer, petržel a kousek cibule zalijte litrem studené vody, osolte, povařte 10 minut. Pak přidejte očištěnou rybu a uvařte ji doměkka (asi 14 minut). Rybu vyjměte, vývar proceďte, rybu oberte z kostí a maso i zeleninu pokrájejte na kostičky. Omytá rajčata a kousek cibule pokrájejte, zalijte 1dl vařící vody, poduste pod pokličkou 10 minut a prolisujte. Do vývaru zavařte přebranou rýží, propláchnutou studenou i vařící vodou, a uvařte ji doměkka. Do polévky přidejte prolisovaná rajčata, rybí maso, zeleninu a povařte 2 minuty. Polévku sejměte z plotýnky, doplňte mletou paprikou zpěněnou na másle, podle chuti okyselte citrónovou šťávou a oslaďte. Při podání posypte pokrájenou pažitkou.