200g sardinek v oleji v konzervě
| 2 cibule
| 1 kapie
| sůl
| pepř
| chilli koření
| 1 lžíce citronové šťávy
| 350g lístkového těsta
| hladká mouky na posypání válu
| vejce na potření
| kmín na posypání
Postup přípravy receptu Rybí trojhránky:
Sardinky rozmělníme vidličkou, promícháme s jemně pokrájenou cibulí a na nudličky pokrájenou kapií. Osolíme, dochutíme pepřem, chilli kořením a citronovou šťávou. Na pomoučněném válu vyválíme z lístkového těsta plát silny asi 4 mm. Těsto rozkrájíme na čtverce velké 10 x 10 cm. Do středu každého položíme 1 lžičku rybí náplně a přehneme napůl. Okraje těsta dobře stlačíme vidličkou. Trojhránky rozložíme na plech vypláchnutý studenou vodou, potřeme rozšlehaným vejce a posypeme kmínem. Ve vyhřáté troubě rychle upečeme dorůžova.
Fotky receptu Rybí trojhránky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!