Postup přípravy receptu Rybízový koláček:
Všechny suroviny na vále - máslo, cukr moučku, polohrubou mouku a žloutky - smícháme v těsto. Vymažeme si dortovou formu, vysypeme ji hrubou moukou nebo krupicí. Na hodně si předehřejeme si troubu.
Těsto přendáme do formy, rukou roztáhneme a formu vložíme do trouby asi na 15 minut.
Mezitím si připravíme tuhý sníh ze 2 bílků, do kterého zašleháme moučkový cukr a vmícháme rybíz. Můžeme použít i jiné ovoce, třeba ostružiny, ke kterým dodáme navíc citrónovou kůru a šťávu z citrónu. Ovoce může být i mražené.
Směs dodáme na předpečené těsto a společně dopečeme, až do zhnědnutí sněhu.
Rybízový koláč se sněhem necháme vychladnout a můžeme podávat.