Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 | Velký roční horoskop na rok 2025 | Hrajte s námi SUDOKU online ! | Jarní prázdniny 2025 – termíny |
20. 04. 2008 Ryby
Příprava receptu Kapr s česnekovou pastou a novými bramborami: Očištěného kapra nejprve nařízneme, pak naporcujeme a hojně potřeme připravenou pastou. Necháme 15 min. odpočinout a pečeme asi 20 min. v troubě na troše olivového oleje. Podáváme s brambory sypanými ... …více»
|
20. 04. 2008 Ryby
Příprava receptu Kapr na špeku a šunce: Kapra nařežeme na silnější plátky a prošpikujeme slaninou, šunkou a hráškem. Pak plátky kapra osolíme a opepříme a vložíme do vyšší vrstvy horkého oleje. Plátky musí být téměř potopeny a takto je peče ... …více»
|
20. 04. 2008 Ryby
Příprava receptu Kapr na bylinkovém másle: Kapra rozpůlíme vyřízneme páteř a naporcujeme. Osolíme
pomoučíme a obalíme v rozšlehaném vejci a pečeme na rozpáleném oleji z obou stran. Pokrájíme nadrobno cibuli, okurku, kapary, sardelky a zeleno ... …více»
|
20. 04. 2008 Ryby
Příprava receptu Rybí pekáček s rajčaty: Česnek a cibuli oloupeme, nasekáme nadrobno a orestujeme na rozpáleném olivovém oleji v pekáči. Přidáme do něj nakrájená rajčata, osolíme a opepříme. Ryby očistíme, vykostíme, nakrájíme na menší kousk ... …více»
|
20. 04. 2008 Ryby
Příprava receptu Jihočeský pstruh s brusinkami: Očištěné, oprané a osušené pstruhy osolíme, vložíme do grilu, potřeme máslem a grilujeme 4 - 6 minut tak, aby byla ryba dostatečně propečená. Zdobíme citrónem a brusinkami. ... ... …více»
|
20. 04. 2008 Ryby
Příprava receptu Grilovaný tuňák v sardelové omáčce: Sardelky opláchneme a necháme okapat. Olivy a česnek jemně posekáme. Všechny ingredience na omáčku dáme do mixéru a rozmixujeme na hladkou pastu. Dáme schladit.
Stejky z tuňáka pokapeme citronovou š ... …více»
|
20. 04. 2008 Ryby
Příprava receptu Grilované krevetové špízy: U nás jsou většinou k dostání pouze zmrazené krevety. Bývají poněkud suché nebo tuhé. Abychom jim vrátili čerstvou chuť, namočíme je do slané vody a uložíme na hodinu do chladničky. Na 1 litr vody dám ... …více»
|
20. 04. 2008 Ryby
Příprava receptu Filé z tresky po srbsku: Filé z tresky nasolíme, obalíme ve směsi mouky a sladké papriky. V zapékací misce rozpustíme máslo, tresky opečeme, potom na ně dáme kolečka citrónu poklademe plátky anglické slaniny,chvilku zapečeme ... …více»
|
20. 04. 2008 Ryby
Příprava receptu Filé s česnekovou majonézou: Na česnekovou majonézu oloupeme česnek a prolisujeme ho. Smícháme žloutky, 1 lžíci citronové šťávy, cukr, sůl a pepř. Elektickými metličkami všleháme po lžičkách olivový olej a nakonec vmícháme česnek ... …více»
|
20. 04. 2008 Ryby
Příprava receptu Filé po středomořsku s olivami: 1. Filé omyjeme a osušíme. Citrony vymačkáme, štávou rybu pokapeme a necháme rozležet asi 30 min. Rýži vaříme asi 40 min. v osolené vodě.
2. Šalotku a česnek oloupeme a posekáme. Pórkové cibulky a ... …více»
|