Použité suroviny receptu Grilované krevetové špízy:
16 větších krevet
| sůl
| grilovací jehly
Postup přípravy receptu Grilované krevetové špízy:
U nás jsou většinou k dostání pouze zmrazené krevety. Bývají poněkud suché nebo tuhé. Abychom jim vrátili čerstvou chuť, namočíme je do slané vody a uložíme na hodinu do chladničky. Na 1 litr vody dáme 2 lžíce soli.
Kdo je ochutnal, musí si je zamilovat. Jsou hotové hned, stejnoměrně propečené a žár z ohně uvolňuje jejich přirozenou sladkost. Svou velikostí a tvarem jsou přímo ideální k přípravě špízu.
Tip: na jednoduché grilovací jehle se krevety obvykle protáčejí. Tento problém vyřeší dvojhranná jehla.
Fotky receptu Grilované krevetové špízy:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!