![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
12. 04. 2008 Ryby
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Makrely s rajčaty a paprikami: Ryby rozpůlíme, vyjmeme páteř a maso osolíme. Na másle podusíme na kolečka nakrájenou cibuli až je sklovitá, přidáme půlky makrel, na proužky nakrájenou a očištěnou papriku a na kolečka nakrájená a ol ... …více»
|
![]() |
12. 04. 2008 Ryby
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Kapr v pepřovém vývaru : Hrubě rozdrcený pepř, bobkový list, tymián, pokrájený česnek a ocet zalijeme vodou a pod pokličkou vaříme 20 minut. Vývar scedíme, přidáme na hrubé nudličky nakrájenou zeleninu a cibuli, povaříme 10 . ... …více»
|
![]() |
12. 04. 2008 Ryby Žádné hodnocení
Příprava receptu Losos s citrónovo-koprovou omáčkou: Žloutky našleháme s hořčicí, směs osolíme a opepříme, ochutíme citronovou šťávou. Důkladně vyšleháme a pomalu přiléváme sójový olej. Do omáčky vmícháme nadrobno nakrájenou šalotku a nasekaný kopr. Lo ... …více»
|
![]() |
12. 04. 2008 Ryby
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Domácí olejovky: Porce (řezy) sleďů osolíme, naskládáme těstě vedle sebe do menšího pekáčku nebo zapékací misky a zalijeme olejem.
Pečeme v troubě vyhřáté na cca 200°C 30 minut.
... ... …více»
|
![]() |
12. 04. 2008 Ryby
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Losos v koprové omáčce: Rybu osolíme, opepříme a opečeme po obou stranách na oleji. Vyjmeme a držíme v teple. Do výpeku přidáme hořcici, smetanu a kopr, dochutíme citronem (event. trochou cukru) a necháme přejít varem.
Na t ... …více»
|
![]() |
12. 04. 2008 Ryby
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Vařený losos: 1. V hrnci s vodou vyrobíme silný zeleninový vývar z kořenové zeleniny, cibule, česneku, černého koření, dle uvážení a chuti použijte různé bylinky.
2. Lososa zbavíme páteře nebo úplně filetujeme (be ... …více»
|
![]() |
12. 04. 2008 Ryby
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Kapr na chlebu: Přepustím kostku másla, aby se při pečení nepřipalovalo.
Kapra vykuchám, zbavím šupin, opláchnu a osolím. Do prázdné břišní dutiny vložím přiměřeně velkou patku chleba tak, aby kapr na ní stál.
Pos ... …více»
|
![]() |
12. 04. 2008 Ryby
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Rybí smaženice: Na pánvi nahřejeme olej a osmažíme nadrobno nakrájenou cibulku, otevřeme ryby v tomatě a dame na cibulku. Vařechou rozděláme na menší kousky, minutku podusíme a nasázíme vejce jako na smaženici, přidá ... …více»
|
![]() |
12. 04. 2008 Ryby
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Novoborská štika s pórkem: Omyté filé osolíme, okmínujeme, zakápneme citrónovou šťávou a necháme 30 minut odležet. Pak filé zaprášíme moukou, pokrájíme na kousky a v hrnci na rozpuštěném másle po všech stranách osmahneme. Přidá ... …více»
|
![]() |
12. 04. 2008 Ryby
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Jednoduchá zapečená treska: Kostky necháme povolit, zakapeme citronovou šťávou. Po chvilce na jednu stranu kostek osolíme.
Zapékací misku vytřeme tatarskou (větší vrstva).
Do téhle postýlky položíme filátka osolenou stranou do ... …více»
|