![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
8. 03. 2008 Ryby
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Fazole s mátou: Fazole necháme namočené přez noc.Na pánvi na oleji restujte česnek až je černý a vyhoďte jej. Olej z pánve smíchejte s fazolemi, dejte do pomalého hrnce, přilejte 1,5 l vody a zamíchejte. Vařte zakryt ... …více»
|
![]() |
8. 03. 2008 Ryby
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Nakládaní herinci se smetanou: Rybičky omyjeme a očistíme. Jablka, okurky a mrkev nakrájíme na drobné kousky a cibuli na tenké kroužky. Vše vložíme do vhodné nádoby. Přidáme smetanu a koření.
Necháme zakryté 3 dny v chladu, ale ka ... …více»
|
![]() |
8. 03. 2008 Ryby Žádné hodnocení
Příprava receptu Ryba zapečená s brokolicí a rýží: Rýži zalijeme 1/4 litrem osolené vody, zakryjeme a přivedeme k varu. Stáhneme plamen a rýži dusíme asi 25 minut. Mezitím očistíme brokolici, oddělíme růžičky a stonky nakrájíme na kostky. Dáme do hrnc ... …více»
|
![]() |
8. 03. 2008 Ryby
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Rizoto s rybou a čekankou: Rýži propláchneme horkou vodou a necháme v sítu pořádně okapat. Uvaříme si vývar, necháme na mírném ohni vřít a rozmícháme v něm šafrán. Ve větším kastrole rozehřejeme lžíci másla, přidáme nakrájenou ... …více»
|
![]() |
7. 03. 2008 Ryby
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Filé na řecký způsob: Filé nasolíme, opepříme a na oleji na pánvi opečeme. Pak je třeba rybu vyndat a udržet teplou pod pokličkou a nejlépe i pod peřinou. Na olej teď lupneme pro změnu nakrájenou jarní cibulku i s natí ... ... …více»
|
![]() |
7. 03. 2008 Ryby
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Ryba v bahně: Osolenou tresku opečeme na tuku po obou stranách, skoro hotovou zalijeme směsí rozšlehaných vajec a hořčice a necháme ztuhnout pod pokličkou. (podle kamarádky Dany) ... ... …více»
|
![]() |
7. 03. 2008 Ryby
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Humr na marinované dýni a bramborách: Brambory oloupeme, nakrájíme na plátky a okraje nařízneme. Uvaříme ve vývaru, až změknou. Stejně tak naložíme i s dýní. Nyní dáme dýni marinovat do 2 lžic vývaru, lžíce octa, koření a javorového sirup ... …více»
|
![]() |
7. 03. 2008 Ryby
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Candát zapečený s cibulí: Candáta nakrájíme na porce, osolíme, pokapeme citronovou šťávou a necháme hodinu odležet. Potom ji vložíme do pekáčku na vločky másla, posypeme na kolečka nakrájenou cibulkou, na kterou také polož . ... …více»
|
![]() |
7. 03. 2008 Ryby Žádné hodnocení
Příprava receptu Makrely v alobalu: Očištěné, ploutví a hlav zbavené makrely položíme na kusy alobalu pokladeného kousky slaniny, prstenci cibule, osolíme, opepříme a zakapeme citronem. Na ryby klademe rajčata a jablka, posypeme petrže ... …více»
|
![]() |
6. 03. 2008 Ryby
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Zapečené krevety: Krevety uvaříme ve slané vodě, scedíme a necháme okapat. Osolíme, opepříme přidáme muškátový květ, vložíme do zapékací mísky vymazané máslem a zalijeme smetanou. Poklademe vločky másla, posypeme str ... …více»
|