![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
19. 02. 2008 Ryby
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Vařený úhoř: Do nádoby dejte očištěné maso úhoře a asi litr vody a postavte na oheň. Postupně přidávejte sójovou omáčku, sůl, ocet, koření a sherry, a až začne voda vřít, i všechnu zeleninu nakrájenou na kostičky. ... …více»
|
![]() |
19. 02. 2008 Ryby
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Okoun s vejci: Porce okouna vložíme do osolené a okyselené vody s nakrájenou zeleninou a s kořením a přivedeme do varu. Když začne voda vřít, sejmeme poklici a na ímrném ohni dovaříme. Uvařené okouny dáme na talíře ... …více»
|
![]() |
19. 02. 2008 Ryby
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Okoun na cibuli: Očištěného okouna několikrát nařízneme, osolíme a okmínujeme. Do pekáče vložíme máslo, olej, cibuli nakrájenou na kolečka a připravené okouny. V průběhu pečení okouna přeléváme vlastní šťávou, případn ... …více»
|
![]() |
19. 02. 2008 Ryby
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Ústřice po benátsku: Ústřice opatrně otevřeme a vnitřní vodu zachytíme. Odstraníme vrchní lasturu a ústřice z lastur vyjmeme. Spodní lastury dobře opereme a ústřice do lastur vrátíme. Strouhanou housku smícháme s jemně se ... …více»
|
![]() |
19. 02. 2008 Ryby
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Rostocká marinovaná makrela: Osolené makrely obalíme v mouce a necháme asi hodinu oschnout. Poté ryby znovu obalíme v mouce a v rozšlehaných bílcích a osmažíme po obou stranách v rozpáleném oleji. Vychladlé makrely urovnáme na mí ... …více»
|
![]() |
19. 02. 2008 Ryby
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Velrybí řezy v houbové směsi: Z velrybího masa nakrájíme 8 řezů, pokapeme je citronovou šťávou, opepříme a necháme chvilku odležet. Osolíme, obalíme v mouce a zprudka opečeme na polovině dávky oleje. Na dvou lžících oleje zpěníme ... …více»
|
![]() |
19. 02. 2008 Ryby
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Velrybí minutkový guláš: Slaninu pokrájenou na kostičky rozškvaříme na oleji na pánvičce, přidáme velrybí maso pokrájené na hranolky a za stálého míchání je pečeme. Maso zasypeme cibulí drobně pokrájenou, osmahneme ji, vmíchá ... …více»
|
![]() |
19. 02. 2008 Ryby
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Pstruzi na víně se žampiony: Očištěné pstruhy uvnitř osolíme, naplníme dílky oloupaného citronu a snítkami petrželky, osolíme je i na povrchu, vložíme na drobně pokrájenou cibuli zpěněnou na oleji a pečeme. Asi za 10 minut pstruh ... …více»
|
![]() |
19. 02. 2008 Ryby
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Štika na víně: Očištěné, osušené porce štiky pokapeme citronovou šťávou a necháme chvilku odležet. Před přípravou je osušíme, osolíme, poprášíme moukou a opékáme po obou stranách na rozehřátém másle. Ke konci pečení ... …více»
|
![]() |
19. 02. 2008 Ryby
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Smažený kapr se sýrem: Osušené, osolené porce kapra obalíme v mouce, ve vejcích rozšlehaných s mlékem, ve strouhaném sýru a pak ve strouhance. Vkládáme je do vyšší vrstvy rozehřátého oleje a zvolna usmažíme po obou stranách ... …více»
|