![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
19. 02. 2008 Ryby
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Karbanátky z uzené makrely: Uzenou makrelu obereme do misky, pečlivě vybereme kostičky. Jde to dobře, makrela nemá moc kostí. Maso trochu rozmělníme mezi prsty, ne úplně na jemno! Oloupané brambory uvaříme normálně ve slané vodě ... …více»
|
![]() |
18. 02. 2008 Ryby Žádné hodnocení
Příprava receptu Rybí filé pečené : Omyté rybí filé nakrájíme na porce, osušíme je čistou utěrkou, osolíme, pokapeme citrónovou šťávou, posypeme mletou paprikou a naskládáme je do pekáče vymazaného tukem. Připravené filé pečeme v předem ... …více»
|
![]() |
18. 02. 2008 Ryby
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Kapr vařený : Omyté porce kapra vložíme do slané vařící vody, jakmile dosáhne voda znovu bod varu, zmírníme příkon tepla tak, aby se ryby nevařily klokotem a necháme je pak zvolna táhnout celkem asi 15 minut. Vařen ... …více»
|
![]() |
18. 02. 2008 Ryby
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Rybí filé po orientálsku : Porce rybího filé pokapeme citrónem, osolíme, obalíme v mouce a na části rozpáleného tuku je prudce opečeme po obou stranách. Na druhé části tuku zpěníme drobně krájenou cibuli, zamícháme papriku, raj ... …více»
|
![]() |
18. 02. 2008 Ryby
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Candát vařený s máslem : Omyté porce candáta vložíme do vařící osolené vody, necháme přejít varem, odstavíme na okraj sporáku nebo snížíme příkon tepla a velmi pomalu necháme vařit bez klokotu asi 15 - 20 minut. Vařené porce ... …více»
|
![]() |
18. 02. 2008 Ryby
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Langusty s ananasem: Langusty vyloupeme ze schránky a očistíme. Ananas nakrájíme na kousky. Z jarní cibule odstraníme kořínkovou část a zelenou nať. Nakrájíme ji na jemná kolečka. Feferonku rozpůlíme, očistíme, omyjeme a ... …více»
|
![]() |
18. 02. 2008 Ryby Žádné hodnocení
Příprava receptu Grilovaný humr: Vodu osolíme a přivedeme k varu s bylinkami. Hlavou dolů vložíme humry nebo langusty. Krátce povaříme a vyjmeme. Korýše podélně rozpůlíme, odstraníme jikry a vnitřnosti. Rozehřejeme gril. Prolisovaný ... …více»
|
![]() |
18. 02. 2008 Ryby Žádné hodnocení
Příprava receptu Krevety na cibulce a s česnekem: Rozpustíme máslo a osmahneme na něm na drobno nakrájenou cibulku. Vložíme krevety a mícháme, dokud se máslo nevsákne. Nakonec přidáme protlačený česnek, promícháme a podáváme s chlebem. ... ... …více»
|
![]() |
18. 02. 2008 Ryby
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Rizoto z olihní: Olihně očistíme, zbavíme hlavy, vnitřností a péra. Trychtýřovité tělo i očištěná chapadla nakrájíme na menší kousky. Na 5 lžících oleje osmahneme na drobno pokrájenou cibuli, přidáme nasekaný česnek a ... …více»
|
![]() |
18. 02. 2008 Ryby
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Kapr v paprikové omáčce: Očištěné porce kapra osušíme, protkneme klínky slaniny, pokapeme citronovou šťávou a necháme chvíli odležet. Osušíme je, osolíme, vložíme na rozehřátý olej a pomalu opékáme po obou stranách na malém p ... …více»
|