![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
3. 02. 2008 Ryby
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Tataki: Válečky tuňáka osolíme, opepříme a zprudka ze všech stran opečeme na olivovém oleji. Zelený chřest oloupeme, odřízneme dřevnatou část, sblanšírujeme ve vroucí vodě a nakrájíme na kratší válečky. Houby ... …více»
|
![]() |
3. 02. 2008 Ryby
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu File na zázvoru a česneku: Porce filé osolíme. Vejce rozšleháme s koriandrem a pepřem a porce filé vložíme do této směsi na 2-3 hodiny. Pak filé opečeme, přidáme do pánve drobně nakrájenou cibuli a papriky, nastrouhaný zázvor a ... …více»
|
![]() |
3. 02. 2008 Ryby
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Pstruh grilovaný na roštu : Rybu očistíme, vykucháme, omyjeme a osušíme. Uvnitř osolíme, opepříme, pokapeme citrónovou šťávou a na povrchu potřeme olejem a obalíme v jemné strouhance. Dáme je na pomazanou mřížku roštu nebo grilu ... …více»
|
![]() |
3. 02. 2008 Ryby Žádné hodnocení
Příprava receptu Těstoviny s mušlemi a dary moře: Na olivovém oleji zpěníme jemně krájenou šalotku a prolisovaný česnek Přilijeme víno, zprudka ho svaříme na polovinu původního množství a poté přidáme dary moře (postupně podle složení směsi – jako pr ... …více»
|
![]() |
3. 02. 2008 Ryby
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Sushi variace: Sushi: Rýži propláchneme ve studené vodě a poté uvaříme s kouskem zázvoru (můžeme použít hrnec na rýži). Uvařenou rýži smícháme s rozvarem, který připravíme tak, že v misce promícháme ocet Mitsukan se ... …více»
|
![]() |
3. 02. 2008 Ryby
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Tartare z lososa s marinovaným fenyklem, koprem a opečeným toastem: Lososa nakrájíme na malé kostičky a dochutíme solí, kouskem nastrouhaného fenyklu, sójovou omáčkou, olejem, koprem a nasekanou šalotkou. Vše promícháme a necháme odležet v chladu. Z pomeranče vymačkám ... …více»
|
![]() |
3. 02. 2008 Ryby
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Carpaccio z mušlí sv. Jakuba s grilovanou krevetou: Servírovací talíře pokapeme olivovým olejem a limetkovou šťávou. Mušle nakrájíme na tenké plátky, naskládáme je těsně vedle sebe na talíře, rozetřeme na ně sweet chilli omáčku a lehce je osolíme a ope ... …více»
|
![]() |
3. 02. 2008 Ryby
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Ústřice s ciabattou: Nejjednodušší a nejčastější způsob podávání ústřic je pouze s citrónem, kdy ústřici zakápneme citronovou šťávou a vysrkneme z lastury. Ústřice ale skvěle chutnají také například s francouzskou omáčkou ... …více»
|
![]() |
3. 02. 2008 Ryby
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Štika na zázvoru : Z česneku, soli, papriky, zázvoru a 30 g oleje si připravíme pastu, kterou potřeme jednotlivé porce štiky, naklademe je na sebe, zatížíme a ponecháme asi 20 hodin odležet v chladničce. Potom připraven ... …více»
|
![]() |
2. 02. 2008 Ryby
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Jikrový salát: Rybí jikry odblaníme a povaříme v dost slané vodě se lžící vinného octa - až změní kompletně barvu. Pak jikry scedíme a necháme vychladnout. V téže vodě asi minutu povaříme krabí tyčinky, které pak pr ... …více»
|