Omyté a osušené porce rybího filé osolíme, opepříme, důkladně pokapeme citronovou šťávou a necháme asi ½ hodiny v chladnu marinovat. Zeleninu a žampiony omyjeme, očistíme, celer a mrkev nakrájíme na nudličky a pokapeme citronovou šťávou. Rajčata předem spaříme, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Na alobal vložíme jednotlivé porce filé, na ně rozložíme zeleninu a houby, posypeme směsí bylinek, alobal důkladně zabalíme, aby nevytékala šťáva, a dáme upéct do trouby. Brambory – nejlépe nové – očistíme důkladně kartáčkem, nakrájíme na čtvrtky a v olejem vymazaném pekáčku také upečeme v troubě. Vše pečeme asi 35–40 minut při teplotě 190 °C. Podáváme obložené na nudličky pokrájenou žlutou a červenou paprikou.
Pro nehubnoucí členy rodiny:
Větší porci brambor opečte na pánvi na oleji.
1 porce: EH 1740 kJ, B 35 g, T 10 g, S 46 g, chol. 98 mg, vláknina 8 g
B 33 %, T 22 %, S 45 %
Zdroj:
Hubneme s rozumem tvořivě