Použité suroviny receptu Pstruh na másle se zeleninovou rýží:
90 g rýže
| 1 lžíce oleje
| 500 ml zeleninového vývaru
| 200 g květáku
| 200 g brokolice
| 2 papriky
| 4 filety pstruha
| sůl
| pepř
| špetka drceného kmínu
| 1 lžíce másla
Postup přípravy receptu Pstruh na másle se zeleninovou rýží:
V hrnci rozpálíme olej a nasypeme propranou rýži. Orestujeme ji, a když začne sklovatět, přelijeme ji horkým vývarem. Zvolna dusíme 15 minut. Květák a brokolici rozebereme na růžičky, papriky rozpůlíme a odstraníme semeníky. Nakrájíme na drobnější kostičky. Zeleninu nasypeme k rýži, promícháme a přikryté dusíme asi 10 minut. Filety omyjeme a osušíme. Osolíme a okmínujeme. V pánvi rozpustíme máslo a maso na něm po obou stranách asi 5 minut opékáme. Podáváme se zeleninovou rýží.
Fotky receptu Pstruh na másle se zeleninovou rýží: