1 pstruh
| 500 g mořské soli
| 1 snítka bazalky
| 2 bílky
| dle potřeby: citrónová šťáva
| dle chuti: sůl
Postup přípravy receptu Ryba v solné krustě:
Vykuchanou rybu opláchneme a osušíme. Vevnitř osolíme, přidáme bazalku a zakapeme citrónem.
Z bílků vyšleháme sníh a smícháme ho se solí a vytvoříme těstíčko, kterým rybu obalíme. Na plech dáme pečící papír, část těstíčka a na něj položíme rybu. Zbytkem těstíčka překryjeme rybu, aby ani kousek nebyl nezakrytý. Dáme do trouby předehřáté na 200 stupňů a pečeme cca 25 minut. Po upečení necháme zchladnout a poté odloupneme horní část krusty a rybu vyjmeme. Jednoduše stáhneme kůži a můžeme podávat.
Fotky receptu Ryba v solné krustě:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!