50 g másla
| sůl a kmín
| 750 g brambor
| 2 mrkve
| 1 pórek
| 450 g filetů pangasia
| 1 lžička koření na ryby
| 2 zakysané smetany
| špetka pepře, sekané petrželky
| 100 g tvrdého sýra
Postup přípravy receptu Rybí filety po švédsku:
Do máslem vymazaného pekáče pokládáme vrstvu nakrájených solených a okmínovaných brambor.
Nahrubo nastrouhanou mrkev a pokrájený pórek na másle osmahneme a potom navrstvíme na brambory. Nahoru položíme rozmražené filety z pangase a zlehka je posypeme kořením na ryby.
Pečeme 15 minut při 200 °C. Zatím umícháme zálivku ze zakysané smetany, soli, petrželky a nastrouhaného sýra. Po 15 minutách jídlo vyndáme, zalijeme zálivkou a posypeme sýrem. Zapékáme ještě 5 minut.