Vložil: | Chrastova |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 55 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 9 |
|
|
Použité suroviny receptu Rychlá hovězí svíčková :
3 ks mrkve
| 2 ks petržele
| 1/2 ks celeru
| 5 kuliček nového koření
| 500 g hovězího zadního
| 5 kuliček celého pepře
| 1 ks bobkový list
| 3 lžíce oleje
| 300-500 ml vody
| sůl, pepř, cukr, hladká mouka
| 200-300 ml rama cremefine na šlehání
Postup přípravy receptu Rychlá hovězí svíčková :
V papiňáku (tlakovém hrnci) si na oleji krátce opečeme maso po všech stranách. Maso se tak uzavře a bude krásně šťavnaté. Pak jej vyjmeme a na tom samém tuku si orestujeme nakrájenou (nebo postrouhanou) zeleninu. Poté přidáme maso, podlijeme vodou a hrnec uzavřeme. Dusíme tak 40 - 60 minut. Pak maso vyjmeme, dáme na pekáček a strčíme do předehřáté trouby dopéct tak na 10 - 15 minut. Maso tím bude mít krásnou barvu a křupavou kůrčičku. Mezitím zeleninu s vývarem buď propasírujeme, nebo vyndáme kuličky koření s bobkovým listem a rozmixujeme. Takto připravený základ přelijeme do hrnce, zaprášíme hladkou moukou a zředíme mlékem. Omáčku vaříme asi 20 minut, nakonec zjemníme Ramou a pak dochutíme solí, pepřem a cukrem (nemusí být). Aby se nám Rama nesrazila, je dobré ji přidat úplně na konci vaření. Ideální je si trochu horké omáčky dát bokem, Ramu v ní rozmíchat a pak to vlít do omáčky.
Fotky receptu Rychlá hovězí svíčková :
Fotky vložil: diesonne,piskotik,Marci7,hanina51,vilka