250 g hladké mouky
| 250 g celozrnné žitné mouky
| 100 g ovesných vloček
| 1 lžička mleté jedlé sody
| 1 lžička soli
| 25 g másla, nakrájeného na kousky
| 500 ml podmáslí
Postup přípravy receptu Rychlý chléb:
Troubu si předehřejeme na 200, horkovzdušnou na 180 stupňů. Na plech si přichystáme pečíčí papír. Suché přísady promícháme v míse a promneme je s máslem. Přilijeme podmáslí a příborovým nožem směs několikrát projedeme. Pak začneme pracovat prsty a velmi, velmi zlehka směs spojíme tak, abychom z ní mohli vytvarovat plošší kulatý bochník o průměru asi 20 cm.
Poté bochník přesuneme na pečící papír a ostrým nožem chléb nařízneme do kříže. Pečeme 30 až 35 minut, když na chléb zespodu poklepeme, měl by znít dutě. Pokud tomu tak není, na plechu jej obratíme dnem vzhůru a ještě pár minut pečeme.
Fotky receptu Rychlý chléb:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!