Postup přípravy receptu Rychlý katův šleh:
Do většího hrnce dáme pokrájenou cibuli na kostičky, maso pokrájené na kousky (asi jako na guláš), osolíme, opepříme, okořeníme chilli a paprikou, nalijeme celý kečup, obě sklenice leča (necháme celou vodu, pokud je lečo hodně vodnaté,tak jen poloivnu a přidáme vodu čistou) a promícháme. Nakonec přilijeme trochu oleje.
1. Úplně nejlepší je nechat to alespoň 24 hodin odstát(ale stačí i přes noc) pod pokličkou.
Druhý den se směs pouze zalije studenou vodou tak, aby byla pod vodou, a dá se to na plotnu za občasného míchání dusit, dokud není maso měkké.
2. Směs nenecháme odstát a vaříme hned. Šleh není sice tak kořeněný a uležený, ale na chuti nic netrácí.
Podáváme s mačkaným brambotem, hranolkyma, kroketama...