Postup přípravy receptu Rychlý sýrový šnek:
Prosejeme mouky, osolíme, do dolíčku vlijeme asi 1 dl teplé vody, rozdrobíme droždí a necháme vykynout kvásek. Přidáme bílek a vymícháme hladké, nelepivé těsto a necháme ho znovu vykynout. Vyválíme tenký, asi 6 cm široký plát těsta, potřeme ho žloutkem, posypeme strouhaným sýrem a srolujeme do válečku; ten rozkrájíme na 10 dílků. Dílky položíme řeznou stranou na plech lehce vymazaný olejem nebo vyložený pečicím papírem. Necháme ještě dokynout asi 15 minut, až lehce nabobtnají, a pečeme v horké troubě při 180 °C do zlatova.
Tip: Strouhaný eidam můžeme nahradit jinými ingrediencemi -jinými druhy sýrů, česnekem, olivami, semínky, ořechy, rozinkami, mletou skořicí, bylinkami, houbami, mákem apod.