Postup přípravy receptu Rychnovský kotouč:
Vepřový bůček nakrájíme na plátky, mírně naklepeme, potřeme česnekem utřeným se solí a opepříme. Do středu plátku klademe 1/4 párku, 1/4 okurky, plátek cibule a půlku uvařeného vajíčka. Pečlivě zavineme a omotáme nití. Závitky vložíme do vymaštěné zapékací mísy, podlijeme trochou vody a pečeme v troubě doměkka. Občas podle potřeby podléváme. Měkké závitky vyjmeme, odstraníme nit, šťávu vysmahneme do tuku, zaprášíme hladkou moukou, osmahneme a zalijeme trochou vody. Dobře provaříme, až se začne oddělovat tuk. Při podávání závitek rozřízneme šikmým řezem na dvě poloviny a podáváme na talíři položené nádivkou nahoru. Poléváme šťávou. Rychnovský kotouč podáváme s různě upravenými brambory a zeleninovými saláty.