150 g krátkozrnné rýže
| 250 ml mléka
| 1 sáček vanilkového cukru
| 60 g krupicového cukru
| 2 ks vejce
| 200 g meruňkového kompotu bez nálevu
| 100 g kompotových třešní bez nálevu
| sůl
| máslo na vymazání formy
| meduňku na ozdobení
Postup přípravy receptu Rýžový věnec:
Rýži několikrát dobře propláchneme studenou vodou. Zalijeme ji horkým mlékem, přidáme špetku soli a dusíme doměkka. Žloutky utřeme s polovinou cukru a vanilkovým cukrem do pěny a vetřeme do podušené rýže. Z bílků a zbylého cukru ušleháme pevný sníh a lehce ho zapracujeme do rýžové směsi. Meruňky nakrájíme na čtvrtky a třešně vypeckujeme. Obojí přidáme do rýžové směsi a vše opatrně promícháme, aby se ovoce stejnoměrně rozptýlilo, ale abychom zároveň nezničili sněhovou pěnu. Formu nebo zapékací misku vymažeme máslem a naplníme připravenou směsí. Dáme na 30 minut zapéct do trouby předehřáté na 180 stupňů C. Necháme vychladit nejlépe do druhého dne. Hotový rýžový věnec nakonec nakrájíme na porce a podáváme ozdobený meduňkou.
Fotky receptu Rýžový věnec:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!