250 g hladké mouky
| 300 g cukru
| 300 g jemně nastrouhaných jablek
| 100 g rozpuštěného tuku
| 40 g kakaa
| 3 vejce
| 1 prášek do pečiva
| pikantní marmeláda
| čokoládová poleva
| vlašské ořechy na ozdobu
| na vymazání tuk
| na vysypání hrubá mouka
Postup přípravy receptu Sachr dort z jablek:
Tuk, cukr a vejce důkladně vyšleháme. Do směsi po lžících vmícháme prosátou mouku, kteru jsme smíchali s kakaem a práškem do pečiva.
Jablka nastrouháme na jemném struhadle a také je opatrně vmícháme do těsta. To nakonec nalijeme do tukem vymazané a hrubou moukou vysypané dortové formy.
Sachr dort pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 40 minut (uděláme zkoušku zabodnutím zašpičatělé dřevěné špejle - je-li moučník upečený, musí zůstat suchá, bez zbytků těsta). Jestliže je hotový, upečený korpus vyklopíme a necháme vychladnout.
Pak dort rozkrojíme a opatrně pomažeme marmeládou s výraznější chutí. Povrch polijeme čokoládovou polevou a ozdobíme půlkami jader vlašských ořechů.
Fotky receptu Sachr dort z jablek:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!