Vložil: | Veroka |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 45 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Salám v hořčičném těstíčku:
400 g gothaje vcelku
| 2 vejce
| 50 ml mléka
| 50 ml bílého vína
| 1 lžíce celozrnné hořčice
| 80 g hladké mouky
| sůl
| mletý pepř
| tuk na smažení
| petrželová nať nebo pažitka
Postup přípravy receptu Salám v hořčičném těstíčku:
Salám oloupeme a nakrájíme na asi 1 cm silná půlkolečka. V míse rozšleháme vejce, přidáme trochu mléka a osolíme Vešleháme víno, hořčici a nakonec vmícháme mouku. Z bílku se špetkou soli ušleháme tuhý sníh, který ještě vmícháme ho do těstíčka. Každý plátek salámu v tomto těstíčku důkladně obalíme a osmažíme na rozehřátém oleji dozlatova - asi 10 minut. Smažíme na mírném plameni. Z hotových osmažených salámů papírovou utěrkou odsajeme přebytečný tuk, podle chuti osolíme či opepříme a podáváme s vařenými bramborami nebo bramborovou kaší a posypané nasekanou petrželovou natí nebo pažitkou.
Fotky receptu Salám v hořčičném těstíčku:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!