Postup přípravy receptu Salát z uzené vepřové plece se švestkami:
Zeleninu a ovoce omyjeme a necháme okapat, případně je osušíme papírovou utěrkou. Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno a vložíme do salátové mísy. Přidáme vepřovou plec nakrájenou na malé kostičky, ledový salát natrhaný na kousky a hroznové víno rozkrájené na poloviny. Švestky vypeckujeme a nakrájíme na menší kostky. Přidáme je do salátu a přisypeme nasekané vlašské ořechy. Přilijeme olivový olej, citronovou šťávu a dochutíme solí a pepřem.
Zálivka: Smícháme sýr, mléko a citronovou šťávu, osolíme a opepříme a zálivkou přelijeme salát. Zlehka ho promícháme, ozdobíme petrželkou a dáme vychladit. Salát podáváme s bílým pečivem.
Fotky receptu Salát z uzené vepřové plece se švestkami:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!