malá hrst čerstvých květů sedmikrásky
| 100 ml převařené vody
| z 1/2 citronu citrónová šťáva
| 200 ml bílého vína
| 1 lžička másla
| 1 lžička hladké mouky
| 1 lžička medu
| špetka mletého bílého pepře
| malý kousek celé skořice
| malý bobkový list
| sůl
Postup přípravy receptu Sedmikrásková omáčka :
Čerstvě nasbírané sedmikráskové květy vhodíme do deci vroucí vody, přidáme citrónovou šťávu a necháme projít varem asi minutu, sundáme ze zdroje tepla a necháme přikryté vyluhovat do vychladnutí
Máslo rozehřejeme a zaprášíme moukou. Lehce osmahneme a zalijeme vínem. Počkáme na var, přidáme med a koření a za stálého míchání vaříme, dokud se med nerozpustí. Poté přes plátýnko propasírujeme výluh z sedmikráskových květů a osolíme.
Vaříme, dokud omáčku nezredukujeme na potřebnou hustotu. Vyndáme skořici a bobkový list a můžeme servírovat. Sedmikrásková omáčka se hodí zejména k tmavým masům (roštěná), ale ani krůtí maso touto omáčkou nepohrdne, ba ani sojové.
Fotky receptu Sedmikrásková omáčka :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!