Do kastrolu dáme 1 PL sádla - rozpustíme, přidáme nadrobno pokrájenou cibuli, špetku kmínu a orestujeme, přidáme mletou papriku, kdo má rád i pálivou, krátce opět orestujeme, aby se paprika nespálila. Přidáme na kostky nakrájený vepřový bůček, přiměřeně osolíme a dusíme za občasného podlévání vodou asi 1 hod. Když je maso měkké, zaprášíme je moukou a necháme osmažiti. Pak zalijeme slabším vývarem z kostí, nebo jen horkou vodou, aby bylo dosti omáčky. Je-li omáčka řidší, zahustíme ji ještě špetkou mouky rozdělané ve studené vodě a necháme přejít varem. Udušené maso dáme doprostřed podávací mísy, obložíme věncem z dušeného zelí a kolem narovnáme bramborové knedlíky.
Vyzkoušejte další báječné recepty na Segedínský guláš:
Segedínský guláš dle naší rodiny
Guláš segedínský
Zapékaný segedín s hořčicí
Speciální segedinský guláš
Segedínský guláš