Postup přípravy receptu Selská chlebová pizza:
Mouky prosejeme do mísy, vmícháme droždí, koření a sádlo. Přidáme vlažnou vodu a vejce. Vymícháme kompaktní těsto, které necháme 30 minut odležet. Těsto promícháme a necháme opět 30 minut kynout. Potom na pomoučněném válu řádně prohněteme a vytvarujeme na placky (4 porce). Těsto položíme do formy na pizzu nebo na dobře vymaštěný plech. Okraj těsta vytočíme nahoru a povrch několikrát propícháme.
Povrch vytvarovaného těsta potřeme olejem, poklademe na plátky nakrájenými rajčaty. Posypeme solí, pepřem, bazalkou a oreganem.
Slaninu pokrájenou na kostičky vyškvaříme, přidáme zeleninu a žampiony pokrájené na tenké proužky. Vše krátce opražíme. Směs po vychladnutí rozprostřeme na vrstvu rajčat, obložíme nakrájenou mozzarellou, posypeme strouhaným ementálem a 15 - 20 minut pečeme v předehřáté troubě.
Selskou chlebovou pizzu ihned podáváme.