vepřové maso z ořechu /špičky/
| nálev
| 100 g dusíkaté konzervační soli
| 100 g koření pro řezníky
| 5 g česnekové soli
| 10 g mletého pepře
Postup přípravy receptu Selská šunka:
Zde je vhodné maso, které se nasoluje níže uvedeným nálevem pomocí injekční stříkačky, vstříknuté množství nálevu by mělo představovat 15 až 20% množství masa.
Základní recept na nálev:
Z výše uvedených ingrediencí umícháme nálev.
Část tohoto roztoku se vstříkne do masa injekční stříkačkou jednotlivými vpichy ve vzdálenosti 5 cm od sebe.
Na další 3 dny se maso naloží do nálevu z výše uvedeného koncentrátu.
Nakonec se maso omyje, máčí, nechá 1 den sušit na vzduchu v chladné místnosti a potom se udí horkým kouřem při teplotě přes 85 °C.
Fotky receptu Selská šunka:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!