1 litr voda
| 1/2 hlávky bílé zelí
| 1 ks celer
| 2 ks pórek
| 2 ks mrkev
| 1250 g vařené uzené maso
| 60 g rostlinný tuk
| 60 g rýže
| petrželka
| sůl
| pepř
Postup přípravy receptu Selská zelňačka:
V hrnci rozpustíme tuk a osmahneme na něm pokrájenou zeleninu. Přidáme pokrájené uzené maso, podlijeme trochou vody a dusíme asi půl hodiny. Poté dolijeme asi litr horké vody a povaříme ještě asi 10 minut. Osolíme, okořeníme a přidáme propláchnutou rýži a vaříme, až rýže změkne. Hotovou selskou zelňačku podáváme s posekanou petrželkou.
Fotky receptu Selská zelňačka:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Tak tenhle recept je opravdu divný
Neumím si představit 1250g vařeného masa,60g rýže, 1/2hlávky zelí,+ ostatní zelenina, a k tomu něco málo přes 1l vody .