Postup přípravy receptu Selské škvarkové placky:
Připravíme si kvásek z několika lžic mléka, 1 lžičky cukru, 1 lžíce hrubé mouky a rozdrobeného droždí. Dáme na teplé místo a necháme vzejít. Mezitím dáme do mísy prosetou mouku, umleté škvarky, 1 vejce, sůl a 1 l mléka. Přidáme vzešlý kvásek, vypracujeme tužší těsto, přikryjeme utěrkou a necháme vykynout. Potom vyklopíme těsto na moukou vysypaný vál, nakrájíme z něj kousky a vypracujeme do tvaru placek asi 1 cm silných a o průměru 6 cm. Plech dobře vymastíme tukem a placky na něj položíme. Potřeme je po povrchu mlékem, vidličkou je propícháme a posypeme mákem a solí. Placky necháme na plechu ještě asi 20 minut kynout a potom je pečeme ve středně vyhřáté troubě do růžova. Placky nám vydrží i několik dní vláčné a dobré. Hodí se k pivu.