Postup přípravy receptu Selský kastrůlek z Rakouska:
Kotlety nařízneme na okraji, trochu naklepeme, na jedné straně potřeme solí, česnekem, tlučeným kmínem a moukou. Vložíme moučnou stranou do rozpáleného tuku, osmažíme do hněda, obrátíme a osmažíme na druhé straně.
Kotlety vyjmeme a dáme do tepla. Na tuku ze smažení necháme zesklovatět na hrubo pokrájenou slaninu, přidáme na kostičky nakrájenou cibuli, karotku, celer a natrhané lišky. Osmahneme, podlijeme vývarem a znovu tam vložíme kotlety. Na ně naklademe oloupané syrové brambory nakrájené na 2 cm kostky, posypeme je kmínem a solí, přikryjeme a dusíme 1/2 - 3/4 hodiny. V polovině dušení přidáme hrášek.
Hotové kotlety položíme do středu servírovací nahřáté mísy a obložíme je zeleninou a houbami. Hustě posypame posekanou petrželkou a podáváme.