500 g konzumní (nebo celozrnné) hladké mouky
| 20 g kvasnic
| 1 lžička soli
| 1 lžička kmínu
| 250 ml vlažné vody
| 1 lžíce (slunečnicových nebo lněných semen)
| Na posypání:
| 1 lžíce sezamu
| 1 lžíce máku
| tuk na plech
Postup přípravy receptu Semínkové dalamánky:
V míse zaděláme prosátou mouku s kvasnicemi vzešlými ve vlažné vodě,solí,kmínem a podle chuti i loupanými slunečnicovými nebo lněnými semínky. Dobře zaděláme v hladké těsto a necháme asi 45 min.kynout. Pak znovu prohněteme a vytvoříme asi 12 až 15 bochánků. Na povrchu je nastřihnem do kříže a necháme ještě 10 min. kynout. Přendáme na tukem vymazaný plech,potřeme vlažnou vodou a posypeme sezamem nebo mákem. Troubu silně předehřejem,vložíme bochánky,snížíme teplotu a na středním stupni pečeme 20-25 min. Těsně před upečením potřeme vlažnou vodou.
Fotky receptu Semínkové dalamánky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!